לגבי כתב תביעה או תביעת נזק רכוש לרכב, צריך לדעת שהנהג שאשם בתאונה הוא נושא באחריות, ולכן תביעת נזקי רכוש בתאונת דרכים נעשית כנגד הנהג האשם או חברת הביטוח שלו. כמו כן לגבי תביעת ליקויי בנייה כנגד קבלנים, חשוב לדעת שהקבלן הוא האחראי הבלעדי לתיקון הליקויים. לעומת זאת תביעות מבנה כנגד חברות ביטוח, הן תביעות שבהן לא תובעים את האשם ולא את ביטוח לאומי, אלא את החברה המבטחת.
תביעת נזק רכוש לרכב – את מי תובעים?
נזקי רכוש לרכב יכולות להיגרם כתוצאה מתאונת דרכים, או כתוצאה מגניבה או ניסיון גנבה של הרכב. בשניהם מדינת ישראל 'מצטיינת' – מה שמספק הרבה עבודה לעורכי דין בתביעת נזק רכוש לרכב. לרוב מדובר בתביעה של חברת הביטוח של הנהג הפוגע – במקרה של תאונה, או של הנהג הנפגע – במקרה של גנבת הרכב. במקרה של תאונה ותביעת נזק רכוש לרכב את מי תובעים? אם הנהג הפוגע אשם בתאונה, הוא חייב לשאת באחריות ולכן דבר ראשון הוא הנתבע. אם הוא מבוטח בביטוח צד ג' (זו לא חובה), יכול התובע להחליט אם לתבוע ישירות את הנהג הפוגע (והוא מצדו יכול לפנות על דעתו לחברת הביטוח שלו) או לתבוע את חברת הביטוח שלו. במידה ולנהג ברכב הנפגע יש ביטוח מקיף, הוא יכול לתבוע את חברת הביטוח שלו עצמו, והיא תתמודד מול חברת הביטוח של הפוגע כראות עיניה.
כיצד מוכיחים בכתב תביעה נזקי רכוש לרכב?
לכאורה הכול פשוט ומובן, מה הסיבה אם כן, שרבים מנזקי הרכוש מסתיימים בכתב תביעה נזקי רכוש לרכב. הבעיה מתחילה כאשר הנהג הפוגע מכחיש את אשמתו לפגיעה ולנזק שנוצר בעקבותיה. כיצד ניתן להוכיח אשמה בתאונה? המקרה הפשוט של הוכחת אשמה, היא אי ציות להוראות החוק הבסיסיות, לדוגמה אי ציות לתמרור זכות קדימה. כמו כן, ניתן להוכיח כי הנהג הפוגע לא התאים את עצמו לתנאי הדרך והכביש, או שהוא סטה ממסלולו, או שלא הקפיד על שמירת מרחק וכתוצאה מכך התנגש באחורי הרכב הנפגע. לאחר הוכחת האשמה יש צורך להוכיח שאכן הנזק נגרם כתוצאה מאותה תאונה. המוסמך לקביעת גובה הנזק הוא שמאי רכב. מעבר לנזק הישיר ניתן לתבוע גם פיצוי על ירידת ערך של הרכב כתוצאה מהתאונה. תהליך התביעה מתחיל בכתב תביעה נזקי רכוש לרכב המוגש לחברת הביטוח על ידי בעל הרכב הניזוק, מומלץ להתייעץ עם עורך דין ביטוח לאומי מומלץ כבר במילוי כתב התביעה, משום שיכולות להיות לכך השלכות מרחיקות לכת – באם התיק יתגלגל לכדי דיון בערכאות.
תביעת נזקי רכוש בתאונת דרכים עם מעורבות של אופנוע
אופנועים הם רכבים המועדים לתאונות דרכים, אולם לא תמיד באשמת רוכב האופנוע. והדבר יוצר להם נקודת תורפה כאשר הם מעורבים בתאונה שנגרמה באשמת הצד השני. כאמור לעיל, כשרכב נפגע פגיעת רכוש, הוא יכול לתבוע את חברת הביטוח המקיף שלו – במידה ויש לו – והחברה מצדה תתמודד עם חברת הביטוח של הנהג הפוגע. הדבר גורם לנוחות והקלה בהתמודדות מול גורם הנזק או מול חברת ביטוח חזקה ועצמתית. ואילו כאשר מדובר באופנוע או רכב דו גלגלי אחר, ברוב המקרים הם אינם מבטחים את עצמם בפוליסה של ביטוח מקיף, היות ופוליסה כזו היא יקרה – יחסית לעלות קנייה ואחזקה של אופנוע. עובדה אשר גורמת להם כאמור נקודת חולשה כאשר הם מעורבים בתאונה. האפשרות הקלה, למניעת התמודדות מול חברת הביטוח היא לדעת שתביעת נזקי רכוש בתאונת דרכים ניתן להגיש ישירות כנגד הנהג הפוגע. וכמובן, התייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית לעולם לא תזיק…
כתב תביעה תאונת דרכים נזק רכוש, האם כדאי לפנות לביטוח המקיף?
כאמור, בכתב תביעה תאונת דרכים נזקי רכוש שנגרמו באשמת הרכב שגרם לנזק, ניתן לבחור אחת מבין שני האופציות: תביעה נגד חברת הביטוח של גורם הנזק – כתביעה של צד שלישי, או לחלופין ניתן לפנות לחברת הביטוח המקיף העצמית, אשר מצדם יפצו על הנזק, ויפנו בתביעה נגד ביטוח צד ג' של הפוגע. ישנה אופציה שלישית שלא נגענו בה, והיא תביעה באמצעות עורך דין מיומן. השאלה היא מה עדיף? לגבי האופציה השנייה של תביעת הביטוח המקיף, ניתן כבר בהתחלה לסמן אותה כאופציה הגרועה ביותר, היות והיא בהכרח תייקר את פוליסת הביטוח בשלושת השנים הקרובות, עקב 'עבר ביטוחי לא נקי'. האופציה העדיפה היא לתבוע את פוליסת הביטוח צד ג' של הנהג האשם, אולם אופציה זו משליכה אתכם למשימת הישרדות מול מלתעות שיניה של חברת ביטוח איתנה וחזקה. לכן מומלץ תמיד להגיש כתב תביעה תאונת דרכים נזק רכוש באמצעות עורך דין ניידות מומחה.
תביעות מבנה כנגד חברות ביטוח לאומי
עד כאן דיברנו על רכבים, היתרון של נזקים הנגרמים כתוצאה מתאונות דרכים הוא שהחוק מחייב ביטוח חובה נגד נזקי גוף, ורוב הנהגים משלמים סכום נוסף לביטוח מקיף, או לפחות צד ג' עבור הרכב. בדירות ומבני מגורים המצב שונה לגמרי, רוב האנשים נוטים לחסוך בהוצאות אלו ואינם רואים חשיבות ברכישת פוליסת ביטוח למבנה. ביטוח מבנה הוא ביטוח המעניק כיסוי לנזקי הדירה ולתכולתה. מדובר בפוליסה שניתן לרכוש אותה כחבילה אחת, כלומר ביטוח מבנה ותכולה, או לרכוש פוליסת ביטוח רק עבור המבנה – מתאים למשכירי נכסים, וכן ניתן לרכוש ביטוח תכולה ללא ביטוח מבנה, פוליסה זו מתאימה לשוכרים דירה. רכישת פוליסת ביטוח מבנה ותכולה מאפשרת לעורך דין לערוך תביעות מבנה כנגד חברות ביטוח לאומי או כל חברה פרטית אחרת – במידה שנגרם נזק למבנה או לתכולה, כתוצאה משריפה או גנבה או כל גורם אחר.
תביעת ליקויי בנייה כנגד קבלנים
אם נלך שלב אחד אחורה, נגיע לשלב רכישת הדירה. רכשתם דירה, חתמתם חוזה, קיבלתם מפתח. לאחר ההתרגשות הראשונית גיליתם ליקויי בנייה בדירה החדשה. אתם 'מרימים טלפון' לקבלן, מבקשים שיבוא לתקן, והוא מצדו מתחמק, כל יום הוא אומר "מחר". אם התמזל מזלכם והוא כן הגיע, או שלח פועלים לתיקון, הוא מקטין את גודל הנזקים או שטוען שלא הוא גרם להם. מה עושים? הפתרון לכך הוא עורך דין המתמחה בתחומים שונים, כגון תביעת נזיקין נגד העירייה ונגד קבלנים. כן. יש דבר כזה… ישנם עורכי דין המתמצאים בבנייה ובסוגי הליקויים, ולעת הצורך הם מתבססים גם על דו"ח מקצועי של 'איש בדק בית' שעובר על כל הדירה ו'מחפש בנרות' ליקויים ופגמים שאתם לא חלמתם אפילו שהן קיימות. כמו כן, בתביעת ליקויי בנייה כנגד קבלנים ניתן אף לתבוע אותם על אי התאמה של המפרט לקיים בפועל. המפרט הוא מקבץ דפים המצורפים לחוזה, ובו מפורטים בפרוטרוט כל אביזר שהקבלן מתחייב לתת (עד לפירוט של פרטים כמו חבלי כביסה וכדו'), וכן סוג של החלונות, הכלים הסניטריים וכו'. אי התאמה למפרט היא עילה לתביעת פיצויים. קניתם דירה חדשה במזל טוב? אנו מייעצים לכם בחום התייעצו עם עורך דין מומחה לליקויי בנייה.