רשלנות רפואית לב היא רשלנות רפואית סביב תחום הקרדיולוגיה. זה כולל רשלנות רפואית בניתוחי לב, בניתוח לב פתוח ובכלל סביב כל נושא הלב. ערנות מונעת אסון, אך גם לאחר אסון חלילה ניתן לתבוע פיצויים. באיזה מקרים אפשר לתבוע?
קודם כל רשלנות רפואית לב, מה זה?
אם נפגעתם מרשלנות רפואית לב, רשלנות רפואית שיניים או איבר חיוני אחר, קחו את זה טוב טוב ללב, אתם צריכים למצות את זכויותיכם ולעמוד על כך שתקבלו פיצוי הולם. ניהול משא ומתן זה שם המשחק. רוב תביעות רשלנות רפואית לב מסתיימות בפשרה. רשלנות רפואית לב איננה עוד סוג של רשלנות רפואית, רשלנות רפואית בתחום הקרדיולוגיה יכולה לגרום נזקים משמעותיים ובלתי הפיכים ואף מוות. רשלנות יכולה להיות בגלל בדיקות חשובות שלא בוצעו, או בגלל תרופות לא נכונות שנרשמו לפציינט, וכן התקף לב שלא אובחן בזמן, או רשלנות בניתוח קרדיולוגי, ניתוח מעקפים או ניתוח לב פתוח. יתר על כך, גם מום לב מולד שלא אובחן בזמן יכול להיגרם כתוצאה מרשלנות רפואית. יש מומים מולדים קלים ויש מומי לב מולדים שאם לא מזהים אותם מוקדם הם מהווים סכנת חיים. הם יכולים להיווצר כתוצאה מתרופות מסוימות שהאם נוטלת בזמן ההיריון או כתוצאה מבעיה גנטית. כך או כך, ככל שמגלים אותם מוקדם יותר כך גדלים הסיכויים למנוע או לרפא את התפתחות המום.
מקרים של רשלנות רפואית בניתוחי לב
רשלנות רפואית בניתוחי לב יכולה להיות עקב כך שהרופא לא אבחן שיש צורך בניתוח, או שניתוח היה יכול להציל את המצב. כמו כן לגבי תינוק שנולד עם מום בלב, לעתים מדובר ברשלנות רפואית בניתוחי לב. היות ובעת ההיריון יש צורך לערוך בדיקות אולטרה סאונד וסקירת מערכות, אם קיים חשד למום לבבי יש צורך בבדיקת אקו לב עוברי, רבים הם המקרים שניתן להציל על ידי ניתוח מיד לאחר הלידה. אם לא בוצעו האבחונים הנ"ל ונולד תינוק עם מום בלב, יש צורך לבדוק חשד לרשלנות רפואית בניתוחי לב מפאת חוסר אבחון בזמן הנכון. כמו כן כשל בניתוח לבבי הוא דבר שכיח בשל מורכבות הניתוח ורגישותו. יש גם מקרים של רשלנות רפואית בצבא הקשורים לניתוחי לב. אם הניתוח לא מבוצע כראוי או שהמנותח לא הופנה לבדיקות מוקדמות בהתאם למצבו הרפואי ובשל כך הוא נקלע למצבי סיכון או אפילו מוות מדובר ברשלנות רפואית, ויש צורך להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית מומלץ וכן רופא מומחה לגבי הגשת תביעה נגד המנתח ונגד בית החולים האחראי על עבודתו של המנתח.
מקרים נוספים של רשלנות רפואית בניתוח לב
במהלך ניתוח מעקפים יכול להיווצר קרע בשריר של הלב, זהו אחד המקרים הנפוצים של רשלנות רפואית בניתוח לב. מקרים רבים נוספים שחוזרים על עצמם בתביעות של רשלנות רפואית בניתוח לב כמו גם בתיקי רשלנות רפואית עיניים, הם לגבי שאלת ההסכמה של המנותח, לא תמיד הסכמתו מבוססת על הכרת וידיעת החלופות לניתוח, או שלא הוצגו לו נתונים ברורים לגבי סיכויי ההצלחה של הניתוח. גם במעקב הרפואי שלאחר הניתוח אנו מוצאים לעתים קרובות כשלים, העלולים להסב נזק חמור. גם הן נכנסות תחת הקטגוריה של רשלנות רפואית בניתוח לב. אם אתם מועמדים לניתוח לב, אנו ממליצים לכם ולבני משפחותיכם – על סמך הניסיון הרב שלנו – לגלות ערנות באבחון לפני הניתוח, בטיפול בעת הניתוח עצמו ובשיקום לאחר הניתוח. אל תהססו לשאול, לברר, לחקור ולתעד. עדיף כמובן להימנע מהצורך לתבוע, אך מומלץ להיות מוכנים למקרה של תביעה עם תיעוד מסודר של כל המסמכים וכל מה שיכול להיות קשור.
רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח
עד כה דיברנו על ניתוחי לב באופן כללי, הדברים נכונים פי כמה וכמה בניתוח לב פתוח. מדובר תהליך לא קל למשפחה ועל אחת כמה וכמה למועמד לניתוח. נדרשת סבלנות רבה סביב הנושא הרגיש, עד תום תהליך השיקום המייגע. כל זאת כאשר הניתוח הצליח והמנותח חוזר לאט לאט לאיתנו. ומה קורה כאשר לא הכול הולך לפי התוכנית? אם אירע כשל כלשהו בשעת הניתוח או בעת השיקום, נזק חמור שנוצר, או אפילו הגרוע מכול… רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח זו ההגדרה. אמנם בדרך כלל הרופאים עושים ככל יכולתם להציל את החולה, והמקרה המצער אירע בתום ליבם. אך לפעמים מדובר בבדיקה חשובה שהרופא פספס, או פעולה מסוימת בעת הניתוח, או הרדמה לא מתאימה שהוזרקה למנותח. כל פעולה שמקובלת ונדרשת לפני, בעת או לאחר ניתוח לב פתוח אשר לא בוצע מוגדר כרשלנות רפואית בניתוח לב פתוח. כעורכי דין מקצועיים אנו מטפלים במקרים של רשלנות רפואית בניתוח לב פתוח במקצועיות וברגישות, תוך שיתוף פעולה עם המטופל ובני משפחתו ועדכון בכל התפתחות. זה מסוג הבעיות שאנו לא מאחלים לאף אחד להכיר מקרוב. אך עם כבר קרה אז לפחות שיהיה מטופל בתוקף על ידי עורך דין מומחה.