עורך דין פטור ממס הכנסה – אנו משרד עורכי דין שיכולים להסדיר פטור רפואי ממס הכנסה – אדם עם בעיה רפואית שעובד או משכיר נכס יכול לקבל פטור ממס הכנסה בשל מצבו הרפואי. הפטור ממס הכנסה על רקע רפואי כרוך בביורוקרטיה רבה ומסמכים רבים, לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין המומחה לענייני מס הכנסה.
כיצד ייתכן שיהיה עורך דין פטור ממס הכנסה?
יש אנשים הסובלים מבעיה רפואית כלשהי או מנכות, אך רוצים להמשיך לעבוד ולא ליפול כנטל על החברה. לא רבים יודעים כי במקרים רבים ניתן לקבל פטור ממס הכנסה, ובכך להרוויח עוד כסף בכל חודש, הכנסה נוספת שכל כך חשובה לאדם בעל מוגבלות. כדי להשיג את הפטור מומלץ לגשת לעורך דין פטור ממס הכנסה. אז אמנם את הבריאות אי אפשר להחזיר בעד כל הון, אך לפחות ניתן למצות את הזכויות המוגדרות בחוק. מי זכאי? כל אדם עובד בעל נכות וכן פנסיונר המפריש מסים מקצבתו זכאי להגיש בקשה לפטור ממס הכנסה. זה יכול להיות שכיר או אדם העוסק במקצוע חופשי. עו"ד נכה למשל, יכול להיות עורך דין פטור ממס הכנסה, אם רק יידע כיצד לנצל את הזכויות המגיעות לו בחוק – גם אם הוא לא איבד את כושר העבודה. במקרים מסוימים, נכה יכול להגיש בקשת פטור עבור נכס שהוא משכיר, למרות שלא מדובר בהכנסה מעבודה. חשוב לדעת כי האפשרות היא לפטור מלא או כלל לא, כלומר, או שהוא עומד בקריטריונים ואז מקבל פטור מלא, או כלל לא.
פטור רפואי ממס הכנסה האם הוא ניתן רטרואקטיבי?
דוגמאות של ייצוג בוועדות רפואיות היכולות להשיג פטור רפואי ממס הכנסה, למרות שהחולה ממשיך לעבוד, הן על רקע: דום נשימה בשינה, טרשת, פרקינסון, אי ספיקת כליות, מחלות לב, סוכרת וכו'. אם אחוזי הנכות שנקבעו, גבוהים מהרף המוגדר בחוק – החולה זכאי לפטור מלא מתשלומי מס הכנסה. זאת ועוד, הוא יכול לקבל החזר למפרע על מסים שהוא כבר שילם, החל מהתאריך שאושר כסובל מנכות בגובה האחוזים המהווים פטור. אולם החוק קובע כי שכיר יכול להגיש בקשה להחזר רטרואקטיבי רק עבור 6 שנים אחורה, ואילו עצמאי יכול לבקש רק עבור 3 שנים אחורה. למעט מקרים חריגים שבהם ניתן להגיש גם עבור זמן ארוך יותר. ובמקרה כזה יש להתייעץ עם עורך דין.
תקרת הפטור ממס הכנסה בשל מצב רפואי
מעבר לאמור, לא כל סכום שאדם נכה ירוויח ייהנה מפטור ממס הכנסה בשל מצב רפואי. הסכום המרבי שעליו יקבל הנכה פטור מלא הוא כ-600,000 ₪ בשנה, כלומר, אם ירוויח יותר מסכום זה בשנה, לא יקבל פטור על הרווח שמעל לסכום התקרה. (סכום התקרה משתנה מעט מדי שנה לפי המדד). ולגבי פטור ממס הכנסה על הכנסות מהכנסה פסיבית, כמו נכס מושכר וכדו' התקרה היא כ-75,000 ₪ בשנה. גם סכום זה משתנה מעט מדי שנה בהתאם למדד. מעבר לזכויות במס הכנסה נכה זכאי גם לפטור של 40% בארנונה, וכן תשלום מינימלי של מס רכישה עבור דירה שישתמש בה למגורים. הגופים המוכרים למס הכנסה לצורך קביעת אחוזי נכות המזכים בפטור, הם: וועדה של המוסד לביטוח לאומי, וועדה של תביעות משרד הביטחון מחלות, ובמקרים מסוימים וועדות משרד האוצר לענייני נכי מלחמה ונפגעי פעולות איבה.
מה צריך לעשות לקבלת פטור ממס הכנסה על רקע רפואי?
- בראש ובראשונה יש לפנות לפקיד השומה של אזור מגוריו.
- לאחר מכן על הנכה להגיש תביעה בצירוף אגרה של כ-600 ₪.
- לתביעה מצרפים מסמכים רפואיים וטופס הפנייה לביטוח לאומי.
- לאחר מכן יקבל התובע זימון לוועדות רפואיות, בהתאם לנכות.
- אם סובל התובע ממספר מחלות הוא יוזמן לכמה וועדות רפואיות.
- במידה ואושרה הזכאות, ניתן לקבל החזר רטרואקטיבי.
- ההחזר יתקבל באמצעות הגשת דו"ח שנתי לפקיד השומה.
- אם החליטה הוועדה לשלול את זכאותו, יכול התובע לערער עד 45 יום.
- הערעור נעשה בפני וועדה לעררים, והוא כרוך בתשלום נוסף של אגרה.
על מנת למצות את הזכות יש להתאזר בסבלנות. שכן, התהליך הוא לעיתים ארוך ומתיש. מומלץ להתייעץ מראש עם עורך דין שיידע להעריך את הסיכוי לקבלת הזכאות, ובכך להימנע מהשקעת אנרגיה לשווא. מצד שני, עורך דין מומחה יכול לדעת כיצד ניתן להגדיל את סיכויי אישור הזכאות. מעבר לכך, ייצוג לקוחות ביטוח לאומי ניתן לקבל רק באמצעות עורך דין, הוא היחיד הרשאי על פי חוק לייצג אדם ולהתלוות אליו בוועדה הרפואית. משרד עורכי דין עוזרי חצרוני הוא משרד בעל ניסיון מוצלח במגוון רחב של נושאים החל מתביעת ליקויי בנייה כנגד קבלנים ועד לתביעות נגד ביטוח לאומי ומס הכנסה.